Saffran

Saffran är ett sidospår till tryfflar som är det Maltezia egentligen håller på med. Efter att ha guidat turister till b la saffrangårdar har ett eget intresse blivit väckt. Visste ni att världens finaste saffran kommer från Kashmir i Indien eller Avezzano i Italien? 

Allt är manuellt och hantverksmässigt utfört från plantering till paketering. Blommorna handplockas vid skörd och läggs upp på ett bord där varje saffranpistill avlägsnas för hand. Produkterna innehåller inga tillsatser eller rester av blomman som inte är saffranpistill. Råsaffran ska för att frigöra all arom bearbetas genom att blanda med alkohol. Blöttlägg den i ren sprit (en del föredrar någon form av rom) med lite råsocker och låt stå nåt dygn innan den används i tillagning eller i bakning. 

Mario som driver företaget jobbar tillsammans med sin familj hårt för att ha absolut bästa möjliga kvalité. Ni kan se bilder och läsa mer på deras hemsida http://www.zafferanopuroinfili.it/